FSC®

ANSVARLIGT OG BÆREDYGTIGT MED FSC

Hos PAPALAP sætter vi ”Planet before Profit”, hvorfor ansvarlighed altid vægtes højere end pris.

Træet som bruges til vores PAPALAPPER kommer fra bæredygtige FSC-certificerede skove og andre kontrollerede kilder.

PAPALAP har en FSC-varemærkelicens (FSC® N003441). Det betyder, at vi er godkendt af FSC Danmark til at bruge FSC’s varemærker i kommunikation og markedsføring af FSC-mærkede produkter. FSC-mærket på vores produkter betyder, at de er lavet af materialer fra FSC-certificerede skove og andre ansvarlige kilder.

Se efter FSC-logoet ved de certificerede produkter på hjemmesiden.

 

HVAD ER FSC?

FSC står for Forest Stewardship Council® FSC er en global non-profit organisation, som arbejder for at udbrede ansvarligt skovbrug verden over gennem certificering af skove og virksomheder og mærkning af produkter. FSC sikrer, at træ kommer fra bæredygtigt drevne skove og andre ansvarlige kilder som f.eks. genbrug. En FSC-certificeret skov skal leve op til høje krav til social, økonomisk og miljømæssig bæredygtig skovdrift. Det betyder, at man med FSC er med til at passe på skovene for nuværende og fremtidige generationer, og de mennesker og dyr, som bor i dem.

Se kampagnen ‘Together We are FSC’ med fokus på verdensmål #12 (Responsible consumption and production) eller læs mere her: www.fsc.dk

 

HVILKEN FORSKEL GØR FSC?

  • I en FSC-certificeret skov ved du, at skovarealet vil være det samme generation efter generation.
  • Sjældne og truede arter og deres levesteder beskyttes.
  • I dele af skoven er der ingen kommerciel hugst, og dele af skoven drives specifikt med det formål at bevare og fremme biodiversitet.
  • Naturlige vandløb, vådområder og bredområder skal beskyttes, og skovejeren skal passe på vandkvaliteten.
  • Oprindelige folks rettigheder skal respekteres og skovejeren skal bidrage økonomisk til projekter, der gavner lokalsamfundet (eksempler er adgang til lægehjælp, skolegang for børn, vand o.l.).
  • Arbejderne i skovene skal være uddannede og have ordentlige arbejdsforhold (f.eks. sikkerhedsudstyr og løn).
  • FSC-træ er lovligt fældet og handles på almindelige markedsvilkår.

 

HVILKEN KONTROL LIGGER BAG FSC?

Vi har en FSC-varemærkelicens FSC® N003411. Det betyder, at vi er godkendt af FSC Danmark til at bruge FSC’s varemærker i markedsføring af FSC-mærkede produkter. Vi er underlagt kontrol af, at vi indkøber FSC-certificerede og mærkede produkter og anvender FSC’s varemærker korrekt.

Alle led fra skov til og med, at et produkt færdiggøres og mærkes skal have sin egen FSC-certificering. Det sikrer, at der i FSC-mærkede produkter kun anvendes tilladte råvarer. FSC-certificeringer foretages af uvildige certificeringsorganer, hvilket er med til at sikre høj kvalitet og troværdig dokumentation. Alle med en certificering kontrolleres minimum en gang årligt gennem besøg og inspektion. Der foretages også yderligere kontrol, hvis der opstår behov for det. Herudover er brugen af FSC-varemærker (fx FSC-logoet) underlagt specifikke retningslinjer, som også kontrolleres, så troværdigheden af mærkningen sikres.

 

HVAD KAN JEG SELV GØRE?

  1. Når du vælger FSC-mærkede produkter, er du med til at passe på skovene og de mennesker og dyr, som bor i dem.
  2. Hvis du går efter FSC mærket, når du køber produkter, gør du en forskel. Det gør du, fordi FSC sikrer, at skove drives ansvarligt med respekt for natur, dyr og mennesker, så kommende generationer kan nyde godt af dem
  3. Du kan kigge efter FSC-mærkede produkter, når du shopper online. FSC findes på en række produkter. Kig også efter FSC-mærket, når du køber ind i andre butikker og webshops. Der findes tre FSC-mærker: FSC 100%, FSC MIX og FSC RECYCLED.